DIÓS-JOGHURTOS ALMASALÁTA

Egy finom saláta tökéletes kísérője lehet bármilyen krémlevesnek, de a húsok vagy halak mellé kínált hagyományos rizs vagy krumpli köretet is lecserélhetjük. A kalóriatartalma jóval alacsonyabb, nem beszélve arról, hogy pár perc alatt könnyedén elkészíthető.



HOZZÁVALÓK

600 gramm alma (Pink Lady)
1 ek xylitol
300 gramm natúr görög joghurt
1 marék dió
1 ek szárított koriander
frissen őrölt fekete bors


ELKÉSZÍTÉS

Az almákat mossuk és hámozzuk meg, majd nagy lyukú reszelőn reszeljük le.
Szórjuk meg a xylitollal, és öntsük rá a görög joghurtot. Alaposan keverjük össze, majd szórjuk meg durvára vágott dióval, frissen őrölt fekete borssal, és szárított korianderrel.
Tálalásig (minimum egy órára) tegyük hűtőbe!



Összesen:
energia 687 kcal
fehérje 31,6 gramm
zsír 32,5 gramm
szénhidrát 70,1 gramm


1 megjegyzés:

Roza írta...

Nagyon guszta, csak kár, hogy sok benne a szénhidrát:))

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!