Kenyér- és Péksütemény Fesztivál 2013 - Budapest 2013. május 11-12 (X)


Második alkalommal kerül megrendezésre a Budai Várban a Kenyér és Péksütemény Fesztivál 2013. május 11-12. között.
Két napon át a kenyér, valamint a pékek kemencéjéből kikerülő édes és sós finomságok lesznek a főszereplők a Budai Várban, a főváros egyik legszebb helyszínén. A kenyérfesztiválon az ország legjobb pékségei kínálják csemegéiket, hagyományos és újszerű termékeiket. A hagyományteremtő szándékkal életre hívott fesztivál célja, hogy a fővárosi közönség is megismerhesse a magyarországi kenyérkészítés gazdag hagyományait, valamint az ország különböző tájain működő pékségek válogatott csemegéit.

A kilátogatók kóstolhatnak foszlós veknit, rozsos és burgonyás csodákat, élesztővel vagy anélkül.

A különböző kenyérfajták mellett megjelennek népszerű péksütemények is a közönség kedvenc kakaós csigától a buktán át a sós sütemények megannyi változatáig. A finom falatokhoz színvonalas műsor is dukál: a színpadon egymást követik a népzenei és néptáncprodukciók.

Akinek kedve tartja, játékmester irányításával próbára teheti ügyességét népi játékokon (karikadobálás, gólyalábazás, célba dobás stb.). Lesz kenyércímke-kiállítás, és idén is megsütik a Budai Vár kenyerét, amelyet vendégek természetesen meg is kóstolhatnak.

A belépés ingyenes!

Forrás: Kenyérfesztivál oldalaMegjegyzések

Népszerű bejegyzések