Meleg van, itt a nyár, és itt a cukkiniszezon is. A szokásos töltött, rántott cukkinik helyett most készítsünk belőle inkább például egy ilyen alakbarát hot-dogot.
A virslitől és a felhasznált szósztól függően, a glutén-, liszt-, tojás-, tejmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK (1 adaghoz)
1 kisebb méretű cukkini
1 virsliketchup, majonéz, mustár
1 csipet só
ELKÉSZÍTÉS
A cukkinit mossuk meg, majd lobogó sós vízben főzzük (fedő alatt) 10 percig. Ezalatt a virslit is főzzük meg.
A megfőtt cukkinit hűtsük le hideg víz alatt, majd vágjuk le a szárát. Egy almacsutkázóval szúrjuk ki a közepét, majd egy hosszú nyelű kanállal szedjük ki a közepét. Ügyeljünk közben arra, hogy az oldalát ne lyukasszuk ki.
Tegyünk bele ketchupot, majonézt, mustárt ízlés szerint, majd nyomjuk bele a megfőtt virslit, és már fogyaszthatjuk is!
1 megjegyzés:
Szerencsére a piacon már fellelhetőek azok a termékek amelyet a táplálékallergiások is fogyaszthatnak. Létezik gluténmentes mustár a gluténérzékenyeknek, és tojásmentes majonéz is. Sőt, mindegyikből kapható már cukormentes változat is.
De abban egyetértek veled, hogy igen, ezek is számítanak. Javítom is, köszi az észrevételt.
Megjegyzés küldése