CUKKÍNI KRÉMLEVES







Hozzávalók
három-négy kisebb cukkíni

két közepes krumpli
só, bors, fokhagyma(granulátum), két evőkanál kapor



Elkészítés: A cukkíniket és a krumplikat megmosom, meghámozom. Egy edénybe rakom, és annyi vízzel felöntöm, amennyi ellepi. Sózom, borsozom, hozzáadom a két evőkanálnyi kaprot és belecsavarok 2-3 csavarásnyi fokhagymagranulátumot. Ha egész fokhagymát használok, beleteszem az egy-két gerezdet. Addig főzöm, amíg megpuhul a cukkíni is, és a krumpli is. Félrehúzom, s botmixerrel pürésítem. (ha túl hígnak tűnik, várjunk a további sűrítéssel, mert az állástól is sűrűsödik.)
Ízlés szerint adhatunk hozzá egy kis tejet, de nélküle is nagyon finom.



Reszelt sajttal és crouton-nal vagy friss baguettel tálalom.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések