FEHÉRBOROS LAZAC KAPRIBOGYÓVAL


Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 cikk fokhagyma,
- friss kakukkfű
- 4x150 g lazacfilé
- 1 citrom finomra reszelt héja és leve
- 1 evőkanál kapribogyó, leszűrve
- 400 g koktél paradicsom
- 200 ml száraz fehérbor vagy húsleves

Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 200ºC-ra. A burgonyát megpucolom vastagabb karikákra vágom és hideg sós vízbe téve felforralom, majd (a forrástól számítva) 4 percig főzöm, majd leszűröm.

Egy nagy hőálló edényt megkenek egy evőkanál olajjal, majd rárakom a burgonyát, a szeletekre vágott fokhagymát és a kakukkfüvet. Sózom, borsozom, majd megspriccelem a megmaradt olívaolajjal és 20 percre sütőbe rakom.


Közben a lazacfilék mindkét oldalát megsütöm egy teflon serpenyőben. A halszeleteket a burgonyára teszem, megszórom citromhéjjal és meglocsolom a citrom levével. Rászórom a kapribogyókat és a paradicsomszeleteket és ráöntöm a fehérbort vagy a húslevest. 


Visszarakom a sütőbe és 15 percig sütöm. Ha a hal átsült, és a burgonya is megpuhult tálalom.


1 megjegyzés:

Alexa Christi írta...

Tyű, de jól néz ki ez a lazac. Én is nagyon szeretem a lazacot:)
Nézz be hozzám, kérlek:
http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2011/04/husveti-nyuszi-hozta-dij.html

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!