PÁROLT LAZAC


Ha gyorsan akarok valami finomat az asztalra varázsolni, sokszor párolt lazacot eszünk. A család szerencsére nagyon szereti, még a legkisebb is csak cuppog, és nyitja a kis csőröcskéjét. Ez általában a bevásárlós, vagy rohanós napok ebédje szokott lenni.

Hozzávalók:
lazacfilé (fejenként 1)
közepes méretű sárgarépa
krumpli
olíva olaj
petrezselyem
citromlé
só, bors

Az elkészítés (pofonegyszerű:)
Előkészítés:
Van egy párolóm, amibe alulra vizet öntök, az első szintre helyezem a megtisztított és karikákra vágott burgonyát. A következő "emeletre" kerül a megtisztított sárgarépa, majd a legfelső tálba a lazacfilé.
Az alsó két tálat ráteszem a párolóra, bekapcsolom 5 percre (épp csak annyira, hogy a krumpli ne barnuljon meg) 
A legfelső párolótálat (a lazaccal együtt) a hűtőbe teszem.

Amikor elkészítem (hazaérve):
ráhelyezem a lazacos tálat is, a tetejét ráteszem és kb 20-25 percre bekapcsolom. 
(Én szoktam elsőként bemenni, ráteszem, bekapcsolom, visszamegyek kb ennyi idő alatt cipekedünk be)
Ha kész, a lazacokat tálra teszem, mellé a sárgarépát, és alufóliával lefedem. Egy serpenyőben meghevítem az olíva olajat (2-3 evőkanálnyi) rádobom a párolóból kivett krumplikarikákat, egy kicsit pirítok rajtuk, megszórom apróra vágott petrezselyemmel, sózom, borsozom, és már tálalom is.

A lazacokat étkezéskor sózzuk, borsozzuk, friss citromlével meglocsoljuk

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések