Kevés hozzávalóból és szerencsére még gyorsan is elkészíthető ez a mennyei torta.
Ráadásul még a glutén-, liszt-, laktóz-, szója-, és fehér cukormentes diétákban is fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
TORTÁhoz:
12,5 cl kukoricadara
250 ml laktózmentes tej
2 ek barna cukor
1 tojás
250 gr laktózmentes mascarpone
1 ek vaníliakivonat
1 kk fahéj
NEKTARINSZÓSZhoz:
2 nektarin
1 ek vaníliáscukor
13-15 tárkonylevélke
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt kapcsoljuk be 210 C fokra.
Öntsük egy kisebb edénybe a tejet, és a kukoricadarával együtt forraljuk fel. Közepes lángon sűrűn kevergetve egy sűrű péppé főzzük. Félretesszük.
Egy tálba a tojást és a barna cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a mascarponet, a vaníliakivonatot és a fahéjat.
Alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a kukoricás pépet.
Egy szilikonformába kanalazzuk a tésztát, és 25-30 perc alatt készre sütjük (tűpróba!)
A NEKTARINSZÓSZhoz:
A nektarinokat felkockázzuk, és 2 ek vízzel feltesszül főni. Megrottyanjuk, közben hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a tárkonyleveleket. Amikor már összeáll szósznak, félretesszük.
TÁLALÁS
A tortacikkelyek tetejére kanalazzuk a forró nektarinszószt és már rögötn tálaljuk.
8 megjegyzés:
Jesszus...Te jó ég...az a nektarinszóóóósz....huhha de jól néz ki...na és az elnevezés...:)) Odavaaaagyok!!
és az íze... nah AZ...
Na ez mindenképp nagyon ott van!!!
Nagyon csábító! Csak olyan kis adagnak tűnik! Nem kéne kétszer ennyi hozzávalóból csinálni?
Igen finom édesség, nagyon guszta!
Megkérlek nézzél be hozzám, van számodra egy meglepetésem!
Meglepetés! Díjat hoztam! Nézz be hozzám! :)))
Istenien jól néz ki!
Kérlrk nézz be hozzám, egy díjjal szeretnélek megajándékozni!
Megjegyzés küldése