GÖRÖGORSZÁG ... III - KÖZLEKEDÉS




Aki Athénba autóval érkezik, kissé meglepő kép fogadhatja. Az állapotok leginkább a kaotikus jelzővel jellemezhetőek. A helyieknek ez minden bizonnyal teljesen normális, hogy pl: egy körforgalomban az autónk mindkét oldalán motorosok, robogók közlekednek, vagy mondjuk inkább cikáznak. 



A parkolás sem egyszerű feladat Athén belvárosában. Az utcák többsége túlzottan szűk ehhez a megnövekedett autóforgalomhoz. Tehát parkolóhelyet találni nem egy egyszerű dolog. 


Amennyiben nyáron megyünk, érdemes ipari mennyiségű hideg ásványvízzel felfegyverkezni, mert Athénban nyáron árnyékban gyakran 40 Celsius-fok feletti a hőmérséklet, és a nevezetességek nagy része, mint pl. az Akropolisz csak tűző napon látogatható, a hegytetőn maximum a romok árnyékában lelhetünk árnyékos részre.

Viszont erre a nagy kánikulára felkészültek a tömegközlekedési eszközökkel is. Légkondival vannak felszerelve, és még nem utolsó sorban működik is bennük!


Nagyon kultúrált, tiszta, és kényelmesek a villamosok pl, amelyek egészen a tengerpartig közlekednek.











A megállók megközelítése teljesen akadálymentes a lifttel, és még a mozgólépcső használhatósága is könnyebbséget jelent.





Athén elhelyezkedéséből adódóan (víz és szárazföld) kedvelt induló és érkező helye a kisebb-nagyobb hajóknak. Sok kisebb-nagyobb sziget is megközelíthető, az emberek sok esetben ezekkel a monstrumokkal járnak be dolgozni a kis szigetükről...


Ezek hihetetlen nagyságú hajók. Belsejükben a szintek között mozgólépcsőkkel lehet közlekedni, a tetejükön is üléssorok találhatók, ahol a szabad levegőn utazó embereket sokszor zargatják az éhes sirályok .

Megérkezéskor a hajók pedig csak úgy ontják magukból az embereket:


Persze egy eseteleges balesetre is fel kell készülni a megfelelő mentési eszközökkel. A felső szinten több ilyen hajó is e célt szolgálja.

 Ezeket a hajókat nem csak személyszállításra, hanem autók, sőt kamionok utaztatására is használják.

GÖRÖGORSZÁG ... I
GÖRÖGORSZÁG ... II

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!