OLIVÁS KENYÉR


A lisztet összekeverem a sóval. 1 dl langyos cukros vízben felfuttatom az élesztőt, és hozzáadom a liszthez. 4 evőkanál olivaolajat beleöntöm 2,5 dl langyos vízbe, majd ezt is a liszthez adom. Kidagasztom. (Lágy tészta lesz belőle). Kb. 1 órát kelesztem.


A rozmaring leveleit és a töltött olívabogyót apróra vágom.

Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítom, és átgyúrom. Ellapítom, és belegyúrom a rozmaringot és az olívabogyót.
Nyelv formájú lapra nyújtom, és megtekerem (úgy néz ki mint egy csokornyakkendő) lisztezett tepsibe teszem. A tetejére teszem a többi olívabogyót, és még kb. 30 percig kelhet.

200 fokra előmelegített sütőbe teszem, az aljára pedig egy vízzel félig telt tepsit, vagy edényt, hogy sülés közben ne száradjon ki a kenyér. Megkenem a maradék 2 evőkanálnyi olívaolajjal, és kb. 35-40 percig sütöm.

A sütőből kivéve azonnal megkenem hideg vízzel, és hagyom kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!