PROVENCE-I KOSÁRKÁK


HOZZÁVALÓK 

1 feuilles de brick két részre vágva
10 deka 5%os zsírtartalmú darált marhahús
negyed póréhagyma
1 bő evőkanál provence-i fűszerkeverék
só, bors
creme fraiche
snidling 
olívaolaj

ELKÉSZÍTÉS

A sütőt előmelegítjük 200C fokra.
A póréhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Egy edénybe 2 evőkanál olívaolajat teszünk, adjuk hozzá a póréhagymát és a darált húst, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a provence-i fűszerkeveréket majd pároljuk meg a húst. 
Egy kis (süthető) tálkába hajtogatjuk a feuilles de brick-et úgy, hogy egy kis batyu legyen (legyen alja is!!!) 
Belekanalazzuk a darált húst elfelezve a formákba, majd a sütőbe tesszük 2 percre.
Kivesszük, rákanalazunk egy kis creme fraiche-t, és megszórjuk finomra vágott snidlinggel.


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!