HOZZÁVALÓK
1 kg burgonya
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál só
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt kapcsoljuk be grillfokozatra ha van, ha nincs, akkor simán a legmagasabb hőmérsékletre.
A burgonyát megmossuk, majd felcsíkozzuk.
Egy edénybe tesszük a burgonyacsíkokat, majd hideg vizet folyatunk rá, és felforraljuk. Ha már lobog, teszünk hozzá egy teáskanál sót, és a forrástól számítva 3 percig főzzük .
Egy tepsibe öntjük az olívaolajat, eloszlatjuk, majd jöhet bele a leszűrt burgonya. Alaposan átforgatjuk, hogy a burgonyát érje az olívaolaj.
Párszor rázzuk át, hogy ne tapadjon le, és tegyük a sütőbe 15-20 percre.
Amíg sül időnként vegyük ki és forgassuk meg lapáttal, hogy egyenletesen barnuljon.
MEGJEGYZÉS
Vízben való főzés helyett a burgonyát elő is párolhatjuk akár kosárban, akár párolóban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése