SÜLT BURGONYA


HOZZÁVALÓK

1 kg burgonya
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál só


ELKÉSZÍTÉS

A sütőt kapcsoljuk be grillfokozatra ha van, ha nincs, akkor simán a legmagasabb hőmérsékletre.

A burgonyát megmossuk, majd felcsíkozzuk. 
Egy edénybe tesszük a burgonyacsíkokat, majd hideg vizet folyatunk rá, és felforraljuk. Ha már lobog, teszünk hozzá egy teáskanál sót, és a forrástól számítva 3 percig főzzük . 
Egy tepsibe öntjük az olívaolajat, eloszlatjuk, majd jöhet bele a leszűrt burgonya. Alaposan átforgatjuk, hogy a burgonyát érje az olívaolaj. 
Párszor rázzuk át, hogy ne tapadjon le, és tegyük a sütőbe 15-20 percre. 
Amíg sül időnként vegyük ki és forgassuk meg lapáttal, hogy egyenletesen barnuljon. 


MEGJEGYZÉS

Vízben való főzés helyett a burgonyát elő is párolhatjuk akár kosárban, akár párolóban. 

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!