Amikor magában megkostóltam, nem az otthoni túróízt adta. Elsőre egy natur sajtíz kb, de utóízben ott egy édeskés vonulat.
Gondolkodtam mit kezdjek belőle, és arra jutottam, hogy a frissen vásárolt paprikákkal tökéletes lesz. Így készült ez a finomság.
Mégpedig a következő módon:
A sütőt előmelegítem a legmagasabb hőfokra (Nekem van rajta grillfunkció, úgyhogy azt kapcsoltam be). A paprikákat megmosom, papírtörlővel megtörlöm. Betolom a sütőbe, és 20-30 perc alatt megsütöm/grillezem a paprikákat. Sütés közben kétszer-háromszor megforgatom, hogy mindenhol egyenletesen érje. Akkor jó, amikor a paprika már kissé összeesik, és az sem baj, ha a héja már fekete kívülről, hiszen ezt utána úgyis lehúzzuk róla.
Ha kész, egy jénatálba teszem, besózom, és lefedem. Így hagyom kb 15-20 percig.
Ezalatt kb egy bő maréknyi olivabogyót vékonyan felkarikázok és belekeverem a Brousse-ba. Egy kevés rozmaringot adok hozzá apróra vágva (kb 2 kávéskanálnyit).
A paprikákról a héjat lehúzom, eltávolítom am agokat is, és mindegyiket kb 3 részre vágom.
A paprikaszeleteket képzeletben két részre osztom, és a közepébe helyezek egy adag krémet, és betekarom a másik felével (vagy fel is lehet csavarni), és egy tálra ültetem őket.
Végül mindegyik tetejére teszek egy fetasajt kockát, vagy hamarad ki a krémből, akkor akár egy pöttynyi krémet.
Tálalásig hűtőben tartom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése