PAPRIKÁS CSIRKE



HOZZÁVALÓK

csirkecomb (alsó és/vagy felső igény és esetlegesen további felhasználás szerint)
1 póréhagyma
gomba
3-4 evőkanál olíva olaj
1 evőkanál édesnemes pirospaprika
2 dl tejföl
só, bors, köménymag

ELKÉSZÍTÉS

A csirkecombokat megmosom, és kettévágom (már ha egész combom van. Ahol a két csont összekapcsolódik egy éles késsel vagy bárddal könnyen kettéválasztható). Majd félrerakom.
A póréhagymát apróra vágom, majd a megtisztított és felszeletelt gombával együtt a felforrósított olíva olajon, világosra pirítom. 
Félrehúzom, sózom, borsozom, hozzáadom a babérlevelet, a köménymagot és belekeverem a pirospaprikát. Beleteszem a csirkedarabokat és egy kevés vizet öntök alá.
Hagyom egyet rottyanni, majd sóval, borssal ízesítem, és fedő alatt, lassú hőfokon kb. 1 órát főzöm. 
Ha túlságosan elfőné a levét, kevés vízzel pótolom. 
Ha a hús megpuhult lezárom, és belekeverem a tejfölt. 

Nokedlivel, vagy tésztával tálalom.

Ez a recept remek alapul szolglál a HORTOBÁGYI HÚSOS PALACSINTAnak is.

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!