HOZZÁVALÓK
1 póréhagyma
gomba
3-4 evőkanál olíva olaj
1 evőkanál édesnemes pirospaprika
2 dl tejföl
só, bors, köménymag
ELKÉSZÍTÉS
A csirkecombokat megmosom, és kettévágom (már ha egész combom van. Ahol a két csont összekapcsolódik egy éles késsel vagy bárddal könnyen kettéválasztható). Majd félrerakom.
A póréhagymát apróra vágom, majd a megtisztított és felszeletelt gombával együtt a felforrósított olíva olajon, világosra pirítom.
Félrehúzom, sózom, borsozom, hozzáadom a babérlevelet, a köménymagot és belekeverem a pirospaprikát. Beleteszem a csirkedarabokat és egy kevés vizet öntök alá.
Hagyom egyet rottyanni, majd sóval, borssal ízesítem, és fedő alatt, lassú hőfokon kb. 1 órát főzöm.
Ha túlságosan elfőné a levét, kevés vízzel pótolom.
Ha a hús megpuhult lezárom, és belekeverem a tejfölt.
Ez a recept remek alapul szolglál a HORTOBÁGYI HÚSOS PALACSINTAnak is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése