MOUSSE AU CHOCOLAT


A csokoládét  - szinte kivétel nélkül - mindenki szereti. Ezt a Mousse au Chocolat [mussz o sokola]  (csokoládékrémet) pedig csak szeretni lehet.
Elkészítése nem nagy ördöngösség, viszont időben kell nekilátni az elkészítéséhez, mert időre van szükség amíg összeáll a mousse (minimum 2 órát kell a hűtőben lennie).

Többféle recept létezik, de ez a legegyszerűbb, a legtradicionálisabb.

Hozzávalók:
200 gramm jó minőségű csokoládé (minimum 70%os kakaótartalmú)
4 egész tojás
egy csipet só 

Elkészítés:
A csokoládékat feldarabolom, és gőzfürdő felett megfolyósítom. Egy tálba különválasztom a tojásokat, a fehérjéből a csipet sóval kemény habot verek. Ha kész, óvatosan belekeverem a csokoládét és a tojássárgákat, majd poharakba öntöm, és már mehet is hűtőszekrénybe minimum 2 -3 órára.

Megjegyzés:
Mivel nyers tojásból készül ez a finom édesség, mindig figyeljünk, hogy friss tojásból csináljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!