MOUSSE AU CHOCOLAT (GLUTÉN-, LISZT-, TEJ-, LAKTÓZ-, HOZZÁADOTT CUKORMENTES)

A csokoládét  - szinte kivétel nélkül - mindenki szereti. Ezt a Mousse au Chocolat [mussz o sokola]  (csokoládékrémet) pedig csak szeretni lehet.
Elkészítése nem nagy ördöngösség, viszont időben kell nekilátni az elkészítéséhez, mert időre van szükség amíg összeáll a mousse (minimum 2 órát kell a hűtőben lennie).

Többféle recept létezik, de ez a legegyszerűbb, a legtradicionálisabb.

Mivel nyers tojásból készül ez a finom édesség, mindig figyeljünk, hogy friss tojásból csináljuk. 

A glutén-, liszt-, tej-, laktózmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!




HOZZÁVALÓK


200 gramm jó minőségű csokoládé (minimum 70%os kakaótartalmú)
4 egész tojás
egy csipet só 


ELKÉSZÍTÉS


A csokoládékat daraboljuk fel, és gőzfürdő felett olvasszuk meg. Egy tálba válasszuk külön a tojásokat, a fehérjéből a csipet sóval verjünk kemény habot. Óvatosan keverjük bele a csokoládét és a tojássárgákat, majd öntsük poharakba, és tegyük hűtőszekrénybe minimum 2 -3 órára.


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!