A csokoládét - szinte kivétel nélkül - mindenki szereti. Ezt a Mousse au Chocolat [mussz o sokola] (csokoládékrémet) pedig csak szeretni lehet.
Elkészítése nem nagy ördöngösség, viszont időben kell nekilátni az elkészítéséhez, mert időre van szükség amíg összeáll a mousse (minimum 2 órát kell a hűtőben lennie).
Többféle recept létezik, de ez a legegyszerűbb, a legtradicionálisabb.
Mivel nyers tojásból készül ez a finom édesség, mindig figyeljünk, hogy friss tojásból csináljuk.
A glutén-, liszt-, tej-, laktózmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
200 gramm jó minőségű csokoládé (minimum 70%os kakaótartalmú)
4 egész tojás
egy csipet só
ELKÉSZÍTÉS
A csokoládékat daraboljuk fel, és gőzfürdő felett olvasszuk meg. Egy tálba válasszuk külön a tojásokat, a fehérjéből a csipet sóval verjünk kemény habot. Óvatosan keverjük bele a csokoládét és a tojássárgákat, majd öntsük poharakba, és tegyük hűtőszekrénybe minimum 2 -3 órára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése