PROVENCE-I PAPRIKÁS KENYÉR

Ez a sós sütemény gazdag, finom íze miatt előételként, vagy akár komplett vacsorakánt is megállja a helyét
Készítéskor, teljesen normális ha a nyers tészta állaga ragadós, nyúlós!




HOZZÁVALÓK


4 tojás
30 dkg teljes kiőrlésű liszt
1,5 zacskó sütőpor
1 dl olívaolaj
2 evőkanál olvasztott vaj
2,5 dl rose bor
10 dkg aprított füstölt sonka
10 dkg aprított marinált paprika apróra vágva
10 dkg reszelt gruyére sajt
só, frissen őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS


Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Egy nagy edényben kikeverjük fehéredésig a tojásokat, míg ki nem fehérednek.
Keverés közben adjuk hozzájuk a lisztet, a sütőport, az olajat, a vajat és a bort, majd dagasszuk kicsit hólyagosra.
Hozzáadjuk az aprított sajtot, sonkát és olívabogyót, majd a tésztát egy kivajazott kenyérformába öntjük, vagy más, magas oldalú formába.
Kb. 50 percig süssük, míg szépen meg nem emelkedik és aranybarna nem lesz.


TÁLALÁS

Szeletekben, vagy szendvicsként is tálalható, ha megmarad, le is fagyasztható.

1 megjegyzés:

Eszter írta...

Szívesen megkóstolnám

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!