CSŐBEN SÜLT ZÖLD KARFIOL

Szeretjük az olyan ételeket aminek a hozzávalóit elég csak egy tálba tenni, egy kis szószt ráönteni és már lehet is sütni. Nah a most következő épp ilyen. Bár a családi recepttárban fellelhető a húsos verziója is, de mostanság inkább hús nélkül kerül asztalra.



HOZZÁVALÓK

2 maréknyi zöld karfiol rózsáira szedve
4 dl tejszín
só, frissen őrölt tarka bors, őrölt szerecsendió
100 gramm reszelt mozzarella


ELKÉSZÍTÉS

A sütőt melegítsük elő 200°Cra.
A karfiolt szedjük rózsáira, majd tegyük le egymás mellé egy hőálló tálba.
Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg őrölt szerecsendióval, majd öntsük le a tejszínnel.
Kb fél óra alatt süssük készre, majd zárjuk le a sütőt. A karfiolunk tetejét szórjuk meg reszelt mozzarellával, majd toljuk még vissza pár percre, hogy rá tudjon olvadni.

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!