A csokoládétorta az egyik olyan sütemény amire szinte mindenki
vevő. A most következő (folyamatosan frissülő) összeállításban mennyei, gyorsan elkészíthető minimum glutén-, fehér
cukormentes csokoládétortát találtok.
Keressétek meg a
számotokra legszimpatikusabbat (vagy amit még ezek közül nem
készítettetek el) és már kezdődhet is a sütés!
LISZTMENTES NARANCSOS CSOKOLÁDÉTORTA FÉL ÓRA ALATT (GLUTÉN-, LISZT-, FEHÉR CUKORMENTES)
HOZZÁVALÓK
190 gramm gluténmentes tejcsokoládé
125 gramm eritritol vagy 100 gramm cukor
50 gramm darált mandula
4 egész tojás
130 gramm vaj
1/2 kezeletlen héjú narancs leve és lereszelt héja (a díszítéshez)
CSOKOLÁDÉTORTA KEVESEBB MINT FÉL ÓRA ALATT (GLUTÉN-, LISZT-, LAKTÓZ-, TEJMENTES)
HOZZÁVALÓK
125 gramm glutén- és tejmentes magas kakaótartalmú csokoládé
70 gramm darált mandula
150 gramm eritritol
4 egész tojás
12,5 cl kókusztejszín
1 tk vaníliaaroma
FONDANT AU CHOCOLAT (GLUTÉN-, LISZT-, SZÓJAMENTES, NYÍRFACUKROS)
HOZZÁVALÓK
200 gramm glutén- és cukormentes csokoládé
150 gramm nyírfacukor v. 175 gramm eritritol 150 gramm vaj
80 gramm darált mandula
6 egész tojás
holland kakaópor és nyírfaporcukor a szórásához
MENNYEI LISZTMENTES CSOKOLÁDÉTORTA (GLUTÉN-, LISZT-, TEJMENTES)
HOZZÁVALÓK
125 gramm glutén- és tejmentes csokoládé
150 gramm eritritol (v. 80 gramm cukor)
65 gramm darált mandula
4 egész tojás
14 cl növényi tejszín
1 csipet só
1 vaníliarúd kikapargatott belseje
CSOKOLÁDÉTORTA KÓKUSZOS MANGÓKRÉMMEL ÉS LEVENDULÁVAL (GLUTÉNMENTES)
HOZZÁVALÓK
1 pohár natúr joghurt (nálam szójajoghurt)
1/2 joghurtos pohárnyi olívaolaj
2 egész tojás
1 joghurtos pohárnyi nyírfacukor
1 joghurtos pohárnyi kukoricadara
1,5 joghurtos pohárnyi darált mandula
2 kk szódabikarbóna
85 gramm glutén és cukormentes csokoládépasztilla
2 ek cukrozatlan kakaó
1 csipet só
1 ek nyírfaporcukor
1 mangó
1 ek nyírfacukor
20 ml natúr kókuszkrém (cocomas)
levendula
kezeletlen héjú lime héja
CSOKOLÁDÉTORTA (NYÍRFACUKOR, LISZT-, GLUTÉNMENTES)
HOZZÁVALÓK (18 centiméteres formához)
2 egész nagyobb tojás
1 tk vaníliaaroma
1 csipet só
40 gramm nyírfacukor
40 gramm darált mogyoró
40 gramm cukrozatlan holland kakaó
1 marék csokoládépasztilla
40 gramm vaj
EXPRESSZ CSOKOLÁDÉTORTA (GLUTÉN-, LISZTMENTES)
HOZZÁVALÓK
100 gramm magas kakaótartalmú csokoládé
60 gramm vaj
60 gramm nyírfacukor (xylitol)
30 gramm kukoricakeményítő
1 csipet só
2 egész tojás
8-10 szem dió (elhagyható)
230 gramm magas kakaótartalmú csokoládé
100 gramm vaj
120 gramm xylitol
1 kk vaníliakivonat
20 gramm (cukrozatlan) kakaó
80 gramm darált mandula
4 egész közepes tojás
100 gramm nyírfacukor
200 gramm gluténmentes keserű csokoládé
150 gramm kockázott vaj
25 gramm darált dió
25 gramm kukoricakeményítő (Maizena)
2 tk vaníliakivonat
5 db tojás
1 csipet só
60 gramm vaj
60 gramm nyírfacukor (xylitol)
30 gramm kukoricakeményítő
1 csipet só
2 egész tojás
8-10 szem dió (elhagyható)
CSOKOLÁDÉTORTA (LISZT-, GLUTÉN-, FEHÉR CUKORMENTES)
HOZZÁVALÓK (18 centiméteres formához)
100 gramm vaj
120 gramm xylitol
1 kk vaníliakivonat
20 gramm (cukrozatlan) kakaó
80 gramm darált mandula
4 egész közepes tojás
FRANCIA CSOKOLÁDÉTORTA (GLUTÉN-, FEHÉR CUKORMENTES)
HOZZÁVALÓK
100 gramm nyírfacukor
200 gramm gluténmentes keserű csokoládé
150 gramm kockázott vaj
25 gramm darált dió
25 gramm kukoricakeményítő (Maizena)
2 tk vaníliakivonat
5 db tojás
1 csipet só
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése