PARADICSOMLEVES BAZSALIKOMOS HABBAL



HOZZÁVALÓK

PARADICSOMLEVESHEZ:
500 ml paradicsomlé
egy kisebb póréhagyma fehér részének kb a fele
2 ek barna cukor
1 ek creme fraiche
1-1,25 liter víz
só, bors

BAZSALIKOMOS HABHOZ:
2 tojás fehérje
egy bő marék bazsalikom

ELKÉSZÍTÉS


PARADICSOMLEVES:
Egy edénybe olívaolajat öntünk, rátesszük az apróra vágott póréhagymát és megpároljuk.
Felöntjük a paradicsomlével, hagyjuk nyugodtan felforrni.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a barna cukrot és felöntjük vízzel.
Pár percig még hagyjuk főni (addig amíg elkészítjük a bazsalikomos habot), majd lezárjuk és tálaljuk.

BAZSALIKOMOS HAB:
Egy edénybe feltesszük a főzővizet. Ha felforrt, sózzuk.
Tegyük egy tálba a szétválasztott tojások fehérjéjét, és egy csipet sóval verjük kemény habbá. Egy másik tálba kerül a megmosott bazsalikom és szétmixeljük.
Óvatosan összeforgatjuk a habot és a bazsalikomot és evőkanál segítségével a főzővízbe "szaggatjuk".
Mindkét oldalát megfőzzük a párnácskáknak, majd leszűrjük.

A mélytányérokba/tálkákba merjünk ki a levesből, majd tegyük rá a bazsalikomos habokat.


4 megjegyzés:

Alexandra írta...

Micsoda jó ötlet!
A bazsalikom szétmixelésén mit értesz? Tovább vered a habot csak együtt a bazsalikommal?

ChezSandra írta...

késes mixerrel szétdarabolom, és utána kiveszem a késeket belőle, és abban keverem össze, így minden apró kis darabka könnyebben belekerül a habba.

örülök, hogy tetszik :)

Citromhab írta...

Azt hiszem, ezt a levest nagyon tudnám szeretni:-)

Névtelen írta...

Kedves Gasztroblogger!
A finom étel alapja a kreativitás, a bátor és harmonikus fűszerezés, valamint a minőségi alapanyagok használata. Nincs ez másként a legkisebbek esetében sem, csak a 6 hónapos-3 éves babáknál még arra is vigyázni kell, hogy a felhasznált alapanyagok megfeleljenek az adott korosztály igényeinek. Egy kismama számára mindig nehéz eldönteni, hogy mit adjon enni a babájának, hogyan főzzön számára a konyhában, és miben tér el a felnőttek étkezése a kicsik babaételétől. Nekik kíván segíteni a Nestlé Babarecept Versenye, amelyre szeretnénk a konyhában otthonosan mozgó gasztrobloggereket is meghívni. A táplálkozási irányelveknek megfelelő legkreatívabb recepteket a Nestlé értékes ajándékokkal jutalmazza. A legjobb és legérdekesebb ételeket majd a nagyközönség választja ki szavazás útján.
Bízunk benne, hogy sokan elfogadják a felkérésünket és részt vesznek majd a versenyen. A recepteket 2011. május 15. és 2011. június 15. között várjuk. További információt a www.mitegyenababa.hu, és a www.babareceptverseny.hu weboldalakon találhat.

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!