HOZZÁVALÓK
10-15 deka csirkemáj
negyed póréhagyma
8-10 deka mirelit zöldborsó
só, bors,
2 teáskanál pirospaprika
olívaolaj
2 evőkanál aprított petrezselyem
1 kávéskanál őrölt szerecsendió
2 deci víz
2 kisebb gerezd fokhagyma
ELKÉSZÍTÉS
- Egy edénybe felteszünk vizet, majd amikor már lobog, megsózzuk, és pár perc alatt megfőzzük benne a zöldborsót. Ha megfőtt leszűrjük, és hideg vízbe visszarakjuk.
- A póréhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és egy másik edényben kevés olívaolajon megpároljuk a közepes méretűre vágott májjal és a megtisztított és vékony karikákra vágott fokhagymával együtt.
- Megszórjuk a pirospaprikával, majd felöntjük a vízzel (vigyázva, nehogy odaégjen a paprika!) borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót, az apróra vágott petrezselymet, majd ha már a máj megpuhult megsózzuk, és hozzáadjuk a leszűrt zöldborsót.
TÁLALÁS
A barna rizst elkészítem, és rákanalazva tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése