LEVELES TÚRÓS BATYU


Egy friss, meleg péksütemény csak jól indíthatja a napot! Ezeket a gyorsan és egyszerűen elkészíthető batyukat a gyerekekkel együtt is csinálhatjuk, a szorgos kis kuktakezek tökéletesen tudják tölteni például a leendő kis batyukat.





HOZZÁVALÓK

1 adag leveles tészta
1 db tojás

20-25 dkg túró

1 evőkanál tejföl
1 ek nádcukor

1 csipet só


ELKÉSZÍTÉS

A sütőt melegítsük elő 200°Cra. 
A vékonyra nyújtott leveles tésztát vágjuk kb 8x8 as négyzetekre. 
A túrót villával törjük át, adjuk hozzá a tojást a tejfölt, a nádcukrot, majd sózzuk meg egy kicsit.  
A kapott négyzetek közepébe halmozzunk egy-egy adag tölteléket, majd a négy sarkánál átlósan csípjük össze a négyzeteket.

Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük készre!


MEGJEGYZÉS

Aki inkább a sósabb ízeket kedveli készítheti kaporral is! 

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!