CUKKÍNIS KORONGOK



Ismét egy húsmentes (böjti) étel: ebédre vagy vacsorára gyorsan, egyszerűen és könnyen elkészíthető.
Fontos azonban, hogy lereszeljük és lesózzuk a cukkínit, hogy elveszítse nedvességtartalmát és könnyebben összeálljon. Ha nincs otthon couscousunk, helyettesíthetjük kukoricadarával, bulgurral, rizzsel is!

HOZZÁVALÓK

3 db (kisebb) cukkini
3 db koktélparadicsom
2 db tojás
2 db fokhagymagerezd
1 marék petrezselyem
1 csipet só, bors
0,5 tk őrölt szerecsendió
5 deka couscous
3 ek olívaolaj


ELKÉSZÍTÉS

A cukkinit reszeljük le a reszelő nagy lyukú oldalán. Sózzuk, borsozzuk, tegyük félre, hogy levet eresszen. Később (kb 15 perc) nyomkodjuk ki a levét. 
Keverjük össze a tojással, a zúzott fokhagymával, az aprított petrezselyemmel, a felkockázott paradicsommal és a couscoussal. 
Alaposan gyúrjuk össze, és formázzunk belőle lapos korongokat. 

Hevítsük fel az olívaolajat, és a cukkinis korongok mindkét oldalát süssük aranybarnára.

Salátaágyon kínáljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!