ATLANTI LAZAC I.



HOZZÁVALÓK (2 adag)

2 szelet teljes kiörlésű toast kenyér
2 ek creme fraiche vagy tejföl
2 tk torma
bors, szárított kapor
füstölt lazac szeletek (saumon fumé)
kaviár (vörös)

ELKÉSZÍTÉS

A tálkát (amiben tálalni fogjuk) fordítsuk szájával lefelé a szelet toast kenyérre, és szúrjuk ki vele. A kenyeret óvatosan nyomkodjuk a tál aljába. Erre kerül majd a krém:
A creme fraiche(/tejföl)-t keverjük össze a tormával, borsozzuk meg (sót ne tegyünk rá, mert a lazac kellőképpen sós). Kanalazzuk a tálkákba a kenyérre, majd tegyünk rá néhány apróra vágott lazacszeletet. Szórjuk meg kaporral, majd tegyünk a közepére egy kis vörös kaviárt díszítésképp (de mással is díszíthetjük).

Ha kész, egy-két órára tegyük hűtőbe.



Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!