MÉZESKALÁCS (TOJÁSMENTES)




HOZZÁVALÓK


70g vaj
100g barna cukor
200g kristálycukor
1dl méz 
1 cs mézes sütemény fűszerkeverék (vagy őrölt szegfűszeg, szerecsendió, kardamon, fahéj, gyömbér...)
350 gr teljes kiőrlésű liszt
1ek  szódabikarbóna


ELKÉSZÍTÉS


A vajat a barna cukorral, a  mézzel, a fűszerkeverékkel (vagy a fűszerekkel) gyúrjuk össze, majd adjuk hozzá a szódabikarbónás lisztet is. 
Tegyük hűtőbe legalább egy éjszakára.

Másnap belisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki és szaggassunk formákat belőle. 
Tegyük a kivágott alakzatokat szilikon lapra (vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe), és az első adagot 200 fokra előmelegített sütőben 5-7 perc alatt süssük meg. A további adagokat ugyanezen a hőfokon, de 4-5 percig süssük csak!!!



Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!