MÉZESKALÁCS


Hozzávalók:
70g vaj
100g barnacukor
200g kristálycukor
1dl méz 
1 cs mézes sütemény fűszerkeverék (vagy őrölt szegfűszeg, szerecsendió, kardamon, fahéj, gyömbér...)
350 gr teljeskiörlésű liszt
1ek  szódabikarbóna

A vajat a barnacukorral, a  mézzel, a fűszerkeverékkel (vagy a fűszerekkel) összegyúrom, majd hozzáadom a szódabikarbónás lisztet is. 
Hűtőbe teszem legalább egy éjszakára.

Másnap belisztezett gyúródeszkán kinyújtom és formákat szaggatok belőle. 
A kivágott alakzatokat szilikon lapra (vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe) teszem, és az első adagot 200 fokra előmelegített sütőben 5-7 percig sütöm.
A további adapkat ugyanezen a hőfokon, de 4-5 percig sütöm csak!!!



Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!