A minap csengettek. Egy fiatalabb férfi állt ott, aki bizony árus volt, járta kis teherautóval a házakat, és árulta a terményeiket: alma, burgonya, paradicsom stb....
Először csak azt mérik fel, hogy van-e igény, aztán ha van, visszajönnek.
És mi van akkor ha a visszatért árust "a Férj" fogadja? Na mi van? 16 kiló tengerparti homokban "érlelt" burgonya és sok-sok alma.
Nagyon finom ez a burgonya. Hatalmas nagyok, de olyan íze van... Nem nagyon keményítős, viszont sárga és édeskés ízű.
Sütőben sült burgonyaként pedig valami "finomenális" ...
Most pedig hamis brassóiként készült, májjal és zöldborsóval.
HOZZÁVALÓK
2-3 burgonya
1 ek olívolaj
2 ek fokhagymás olívaolaj
10 deka máj
10 deka zöldborsó
só, bors
ELKÉSZÍTÉS
- Elkészítjük a sütőben sült burgonyát (felkockázott burgonyából.)
- Egy edénybe vizet teszünk, és megfőzzük a zöldborsót. Pár perc alatt elkészül, majd leszűrjük, és hideg vízbe tesszük.
- A póréhagymát felkarikázzuk, majd a fokhagymás olívaolajon megpároljuk a megtisztított és feldarabolt májjal együtt.
- Rácsavarunk egy-két adag tarka borsot, majd amikor már a máj is megsült, hozzáadjuk a zöldborsót és a sütőben megsült burgonyát, és alaposan összeforgatjuk.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk még, és egyből tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése