GLUTÉNMENTES KUKORICANUDLI A SÜTŐBŐL

Egy finom, egyszerű köret a sütőből. Nálunk a gyerekek előbb blognai szósszal ették, majd édesen, házi baracklekvárral.

A glutén-, liszt, cukor- és tejmentes diétákba beilleszthető.



HOZZÁVALÓK

500 gramm burgonya
200 gramm kukoricadara
1 tojás
1 tk só
3-4 spriccnyi olívaolaj


ELKÉSZÍTÉS

A burgonyát héjában főzzük, majd tisztítsuk meg, és nyomjuk át pürényomóval. Adjuk hozzá a kukoricadarát, a tojást és a sót. Gyúrjuk össze, és tegyük félre fél órára (hogy meg tudja magát szívni).
Melegítsük elő a sütőt 220°Cra.
A tésztából hosszú csíkokat nyújtunk, majd kezünk között hosszúkás nudlikat formázunk belőle.

Sütőlappal bélelt tepsibe rakjuk, befújjuk egy kevés olívaolajjal, és aranybarnára sütjük.




1 megjegyzés:

marisz57 írta...

Van még kukoricadarám, ezt is kipróbálom!

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!