GLUTÉNMENTES KUKORICANUDLI A SÜTŐBŐL

Egy finom, egyszerű köret a sütőből. Nálunk a gyerekek előbb blognai szósszal ették, majd édesen, házi baracklekvárral.

A glutén-, liszt, cukor- és tejmentes diétákba beilleszthető.



HOZZÁVALÓK

500 gramm burgonya
200 gramm kukoricadara
1 tojás
1 tk só
3-4 spriccnyi olívaolaj


ELKÉSZÍTÉS

A burgonyát héjában főzzük, majd tisztítsuk meg, és nyomjuk át pürényomóval. Adjuk hozzá a kukoricadarát, a tojást és a sót. Gyúrjuk össze, és tegyük félre fél órára (hogy meg tudja magát szívni).
Melegítsük elő a sütőt 220°Cra.
A tésztából hosszú csíkokat nyújtunk, majd kezünk között hosszúkás nudlikat formázunk belőle.

Sütőlappal bélelt tepsibe rakjuk, befújjuk egy kevés olívaolajjal, és aranybarnára sütjük.




Megjegyzések

marisz57 üzenete…
Van még kukoricadarám, ezt is kipróbálom!

Népszerű bejegyzések