ZELLERGRATIN

Zeller és csirkemell egy kevés könnyített tejszínnel összesütve. Nagyon könnyen, egyszerűen el(ő)készíthető - akár hétvégére is -: csak egymásra pakoljuk a rétegeket, leöntjük tejszínnel, megszórjuk a reszelt parmezánnal és már süthetjük is. Ha nem akarjuk azonnal megsütni fedjük le folpackkal vagy alufóliával, és tegyük hűtőbe. 

A liszt-, glutén-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!






HOZZÁVALÓK

400 gramm zellergumó
20 cl könnyített tejszín (4%)
só, frissen őrölt tarka bors
2 szelet csirkemellsonka
40 gramm reszelt parmezán


ELKÉSZÍTÉS

A sütőt melegítsük elő 200°C-ra.
A zellert tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel nagyon vékony szeletekre. A csirkemellsonka szeleteket kockázzuk fel, és tegyük félre.
Egy 20x15 centis sütőtálba kezdjük el lerakni a rétegeket: először a vékony zellerszeletek - kb: egyharmada - kerüljenek egymás mellé, majd tegyük rá a sonkakockák felét. Enyhén sózzuk, borsozzuk. Tegyük rá a maradék  zellerszeletek felét, a maradék csirkesonkakockákat, sózzuk, borsozzuk és végezetül fedjük be a zellerszeletekkel. Öntsük le a tejszínnel, és szórjuk meg a reszelt parmezánnal.
Az előmelegített sütőbe tolva süssük kb 20-25 percig. 




Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!