TOJÁSKRÉM

A reggeli vagy esti pirítósra vagy akár vendégváró falatokra is kenhetjük ezt a mennyei tojáskrémet. A nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik. Semmi flanc: tojás, vaj és fűszerek. Ja, és 10 perc!

A krém a glutén- és liszt-, húsmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!





HOZZÁVALÓK (1 adaghoz v. 1 főre)

1 tojás
10 gramm szobahőmérsékletű vaj
2 tk natúr joghurt
1/2 kk dijoni mustár
só, őrölt fehér bors

ELKÉSZÍTÉS

A tojást főzzük keményre (8-10 perc), és pucoljuk meg. A sárgáját villával törjük át, majd keverjük habosra a szobahőmérsékletű vajjal. Adjuk hozzá a mustárt és a joghurtot, és a nagyon apróra vágott főtt tojásfehérjét. Alaposan keverjük össze, ízesítsük sóval és borssal, és már kenhetjük is! 


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!