REMEK KÖRET: DIY – VEGÁN BOLTI PASZTERNÁKPÜRÉ OTTHON (LOW CARB, MINDENMENTES*)

A már elkezdett DIY készítsd otthon a bolti pürét sorozatunkat folytatván, ma egy nagyon finom paszternákpürét hoztam. Mivel itt kint sajnos nehezen jutok fehérrépához (néhanapján nem kizárt, hogy belebotlok) ezért marad a szerencsére könnyen elérhető paszternák. Szeretem levesbe is, sütve is, de ilyen püré formában is. Ha a  megszokott burgonyapürén kívül egy újabb pürét is kipróbálnátok, ezt mindenképpen kóstoljátok meg! 

Készíthető vajjal és tejszínnel is, de úgy már nem a tartozik a *mindenmentes és a vegán kategóriába! 

A low carb, és a *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, laktóz-, szója-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!  

Előző bejegyzéseket itt találjátok: 





HOZZÁVALÓK 


4 db közepes paszternák 
50 gramm kókuszzsír 
4 ek növényi tejszín 
1 kk só 
1 késhegynyi fehér bors 
1 késhegyni őrölt szerecsendió 


ELKÉSZÍTÉS 


A paszternákot tisztítsuk meg, majd sós vízben főzzük meg. Szűrjük le, majd botmixerrel pürésítsük össze. Keverjük hozzá a tejszínt és a kókuszzsírt, majd ízesítsük sóval, fehér borssal és az őrölt szerecsendióval.


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!