A már elkezdett DIY készítsd otthon a bolti pürét sorozatunkat
folytatván, ma egy nagyon finom paszternákpürét hoztam. Mivel itt
kint sajnos nehezen jutok fehérrépához (néhanapján nem kizárt, hogy
belebotlok) ezért marad a szerencsére könnyen elérhető paszternák.
Szeretem levesbe is, sütve is, de ilyen püré formában is.
Ha a megszokott burgonyapürén kívül egy újabb pürét is
kipróbálnátok, ezt mindenképpen kóstoljátok meg!
Készíthető vajjal és
tejszínnel is, de úgy már nem a tartozik a *mindenmentes és a vegán kategóriába!
A low carb, és a *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, laktóz-, szója-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
Előző bejegyzéseket itt találjátok:
HOZZÁVALÓK
4 db közepes paszternák
50 gramm kókuszzsír
4 ek növényi tejszín
1 kk só
1 késhegynyi fehér bors
1 késhegyni őrölt szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS
A paszternákot tisztítsuk meg, majd sós vízben főzzük meg. Szűrjük le,
majd botmixerrel pürésítsük össze. Keverjük hozzá a tejszínt és a
kókuszzsírt, majd ízesítsük sóval, fehér borssal és az őrölt
szerecsendióval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése