ALAKBARÁT (LISZTMENTES) BROWNIE

Ha péntek, akkor édes péntek. Most egy nem túl édes, lisztmentes brownie készült uzsonnára. Ha valaki az édesebb ízeket kedveli, megnövelheti a hozzáadott édesítő mennyiségét még 10-20 grammal nyugodtan. A sütésekor arra érdemes figyelni, hogy ne süssük túl, vagyis ne szárítsuk ki. Akkor jó, ha a beleszúrt hústű, vagy fogpiszkáló kimondottan ragacsosan jön ki belőle, mert ahogy hűl úgy lesz egyre "szilárdabb".

Eritritollal készülő, a liszt-, gluténmentes diétákban fogyasztható!





HOZZÁVALÓK

50 gramm vaj
10 gramm cukrozatlan holland kakaó
100 gramm (cukrozatlan) csokoládé
2 egész tojás
60 gramm pörkölt, darált mogyoró
csipet só
1 tk vaníliaaroma
30 gramm eritritol



ELKÉSZÍTÉS

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
A csokoládét tördeljük bele egy tálba, kockázzuk hozzá a vajat, majd vízfürdőben olvasszuk össze. Keverjük hozzá az eritritolt, és a vaníliaaromát. Ha már felolvadt, vegyük le a tálat, majd habverővel vagy fakanállal egyesével - gyors és határozott mozdulatokkal - keverjük bele a tojásokat.
Öntsük hozzá a kakaóport és a pörkölt, darált mogyorót. Alaposan keverjük össze, majd öntsük a masszát egy szilikon kenyérsütőformába, és az előmelegített sütőben süssük 20 percig, majd rácson hagyjuk kihűlni.




2 megjegyzés:

Konyhavirtuóz írta...

Megsütöttem, köszönöm szépen a receptet, nagyon ízlett!

ChezSandra írta...

Nagyon orulok, hogy izlett! :)

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!