Ez az isteni túrótorta, aminek a receptjével egy tartozást rovok le.
Többen kérték már a receptet, és amikor azt mondtam, hogy itt fent van... Hát most láttam, hogy tévedtem.
De most pótolom.
Több okból is LEG, mert:
- LEGalább havonta egyszer biztos, hogy meg kell csinálnom
- az egyik LEGegyszerűbb és LEGfinomabb túros sütemény amit ettünk
Ez a recept már több országban sikert aratott. Franciaországban mivel nem árulnak túrót vagy "saját" túróból készítem, vagy pedig a Faisselle-ből. Viszont ha Faisselle-ből készül, akkor nem adok hozzá pluszban tejfölt, és felhasználás előtt jó egy órával elkezdem lecsepegtetni.
HOZZÁVALÓK
50 deka túró
2 deci tejföl
1 evőkanál vaníliaaroma
20 deka barna cukor
5 tojás
5 evőkanál búzadara
1 teáskanál fahéj
1 evőkanál citromlé
csipet só
vaj, zsemlemorzsa, fahéj (a forma kikenéséhez)
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Válasszuk ketté a tojásokat. Egy tálba tegyük a sárgájukhoz a barna cukrot, és habosra keverjük (ez elektromos habverővel egy-két perc). Adjuk hozzá a túrót, a tejfölt, a fahéjat, a citromlevet és a búzadarát. Összekeverjük, és félretesszük.
A tojás fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk hozzá a túrós masszához.
Egy kapcsos tortaformát vajazzunk ki, szórjunk bele egy evőkanál zsemlemorzsát és egy teáskanálnyi fahéjat, majd oszlassuk el benne a morzsát, és öntsük bele a masszát.
Légkeveréses sütőben 170-180 fokon 30 perc alatt kész (tűpróba!!!)
Fahéjas porcukorral megszórva, vagy fagylalttal kínálhatjuk.
1 megjegyzés:
ezt eddig még nem vettem észre. nagyszerű. egy újabb finom túrós torta :) Köszi.
Megjegyzés küldése