FRANCIA MÉZES PUFFANCS

Ezek a kis puffancskák remek reggelik vagy akár tízóraik lehetnek egy bögre finom forró tea vagy kávé mellé. Az elkészítésük nagyon egyszerű, és egy fázós, borongós reggelen ilyen reggeli után máris felöltve érezhetjük magunkat. 

Ebből a mennyiségből kb 28-30 kis (5 centiméter átmérőjű) puffancs lesz.



HOZZÁVALÓK

22 dkg tönkölybúza liszt
5 dkg barna cukor
1/2 zacskó sütőpor
csipet só
1 tojás
1 dl tej
3 dkg olvasztott vaj
2-3 evőkanál méz
1 tk fahéj
1 kk őrölt gyömbér


ELKÉSZÍTÉS


A sütőt melegítsük elő 170°C fokra.
A sütőporral elkevert lisztet, és a barna cukrot szitáljuk egy tálba. Egy másik tálba üssük fel a tojást, öntsük hozzá a tejet, a felolvasztott sós vajat, a fahéjat, a gyömbért és a mézet. Keverjük el, majd az egészet adjuk a sütőporos-lisztes-barna cukorhoz.
Egy szilikon muffin forma mélyedéseit töltsük kb háromnegyed részig a masszával, és közepes hőmérsékleten süssük aranybarnára.


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!