EPRES MENTÁS MASCARPONE TORTÁCSKÁK


HOZZÁVALÓK

A TÉSZTÁHOZ
1 egész tojás
20 deka porcukor
6 deka RAMA
30 deka teljeskiőrlésű liszt
2 deci tej
1 sütőpor
3 evőkanál méz

A KRÉMHEZ
250 gramm mascarpone
10-12 mentalevél
10 deka eper
1 ek vaníliaaroma
2 csapott ek. barna cukor
1 evőkanálnyi zöld citrom leve


ELKÉSZÍTÉS

  1. A sütőt bekapcsoljuk 200Cfokra.
  2. A tojást a porcukorral és a RAMAval kikeverjük. A lisztet egy tálban elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadagoljuk a 2 deci tejet és a tojásos masszát. 
  3. Jól elkeverjük, és kb 3 evőkanálnyi mézet csurgatunk bele.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és kb 20-25 perc alatt megsütjük (TŰPRÓBA!!!)
  5. A tésztát félretesszük hűlni, addig elkészítjük az epres krémet: egy magasabb tálba tesszük az eperszemeket a mentalevelekkel, és botmixerrel pürésítjük.
  6. Hozzákeverjük a mascarponet, a vaníliaaromát, a barna cukrot és zöld citrom levét, és alaposan összeforgatjuk.
  7. A kihűlt tésztát nagyobb szaggatóval kiszúrjuk, majd a tortácskákat félbe/háromba vágjuk (ki hogy szereti), és megkenjük az epres krémmel.
  8. A tetejére is krémet kenünk, és egy eperszemmel díszítjük.


MEGJEGYZÉS
  • A tortácskák tetejét krém helyett csokoládéval is lekenhetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!