HOZZÁVALÓK
A TÉSZTÁHOZ
1 egész tojás
20 deka porcukor
6 deka RAMA
30 deka teljeskiőrlésű liszt
2 deci tej
1 sütőpor
3 evőkanál méz
A KRÉMHEZ
250 gramm mascarpone
10-12 mentalevél
10 deka eper
1 ek vaníliaaroma
2 csapott ek. barna cukor
1 evőkanálnyi zöld citrom leve
ELKÉSZÍTÉS
- A sütőt bekapcsoljuk 200Cfokra.
- A tojást a porcukorral és a RAMAval kikeverjük. A lisztet egy tálban elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadagoljuk a 2 deci tejet és a tojásos masszát.
- Jól elkeverjük, és kb 3 evőkanálnyi mézet csurgatunk bele.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és kb 20-25 perc alatt megsütjük (TŰPRÓBA!!!)
- A tésztát félretesszük hűlni, addig elkészítjük az epres krémet: egy magasabb tálba tesszük az eperszemeket a mentalevelekkel, és botmixerrel pürésítjük.
- Hozzákeverjük a mascarponet, a vaníliaaromát, a barna cukrot és zöld citrom levét, és alaposan összeforgatjuk.
- A kihűlt tésztát nagyobb szaggatóval kiszúrjuk, majd a tortácskákat félbe/háromba vágjuk (ki hogy szereti), és megkenjük az epres krémmel.
- A tetejére is krémet kenünk, és egy eperszemmel díszítjük.
MEGJEGYZÉS
- A tortácskák tetejét krém helyett csokoládéval is lekenhetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése