HOZZÁVALÓK
400 g fromage blanc
100 g creme fraiche (30%)
25 g fokhagyma
50 g salotta
15 g snidling (30g)
só, bors
ELKÉSZÍTÉS
Egy tálba tesszük a fromage blanct és a creme fraichet, összekeverjük. Belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a nagyon apróra vágott salotta hagymát, a snidlinget, sózzuk, borsozzuk és alaposan összekeverejük.
Minimum fél órára hűtőbe tesszük.
TÁLALÁS
A megsült burgonyákat tányérra tesszük, majd a közepére kisebb tálkákba kanalazva a bibeleskaes-t is.
STORY
Bibeleskaes vagy Bibbelskäse egy alsace-i [elzász] specialitás.
A bibeleskaest általában sült vagy párolt burgonya mellé kínálják, de egyes helyeken füstölt sonkáknak, szalonnáknak is kísérője.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése