PASTA SUTTA


Pasta suta olyasmi mint a rakott vagy összesütött bolognai. Igazából minden rajta és benne van mint társánál, azonban ez a gyors finomság második körben a sütőben készül. Én nem szeretem a tésztát előre megfőzni hozzá. Inkább a száraz tésztát "áztatom be" paradicsomlébe.
Gyors, egyszerű, finom, gyerekek is kedvelt étele!





HOZZÁVALÓK

30 deka tk. tészta
7 deci paradicsomlé
10 deka apróra vágott bacon
fél póréhagyma
10 deka gomba
10 deka reszelt (ementali) sajt
2 ek olívaolaj
só, bors
1 tk őrölt szerecsendió
1 marék friss bazsalikom
1 ek worcester szósz

ELKÉSZÍTÉS

A sütőt melegítsük elő 200C fokra.
Egy 20 centi átmérőjű szilikon tortaformába tegyük a még főzetlen tésztát, majd öntsük rá a paradicsomlé felét. Tegyük félre, kicsit hagyva, hogy magába szívja.
A póréhagymát és a gombát  tisztítsuk, majd aprítsuk fel. Tegyünk 2 ek olívaolajat  egy  serpenyőbe, majd tegyük bele a póréhagymát, a bacont, és a gombát.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt szerecsendióval, és hozzálocsoljuk a worcester szószt. Pár percig kevergetjük, majd felöntjük a maradék paradicsomlével és hozzáadjuk a megtisztított és apróra vágott bazsalikomot.
A szószt a tésztára kanalazzuk, majd megszórjuk reszelt sajttal, és 25-30 perc alatt összesütjük. 

1 megjegyzés:

Hobbychef írta...

Guszta. Érdekes megoldás ez a paradicsomba áztatás. Így a száraz tészta biztos jobban magába szívja a paradicsomot, mint a főtt.
Én imádom az olasz konyhát, s az ezerféle pasta-t. Tegnap például Sonkás tortellini volt.

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!