KAKAÓS CSIGA LEVELES TÉSZTÁBÓL

A kakaós csiga továbbra is az otthonról hiányzók listáján van. Már többfélét próbáltunk, most ez a gyors finomság leveles tésztából készült,  az élesztős és a sütőporos után. Az adventi készülődésre való tekintettel - és az aprónép örömére - karácsonyfa alakúra sütöttem össze. Mivel Én gyerekeknek készítettem, ezért a tetejét nem vontam be zöldre színezett cukormázzal, de el tudom képzelni vele...
A képek nem sikerültek túl jók, de ahogy kisültek szinte azonnal rárepült a siserahad, úgyhogy ezek is olyan véletlen képek lettek :) 




HOZZÁVALÓK

1 cs. leveles tészta
5 deka olvasztott vaj + kb 2 deka a vágáshoz
1 tk kakaó + 2 ek nádcukor (a kakaós töltelékhez)
1 tojás sárgája


ELKÉSZÍTÉS

A sütőt melegítsük elő 200°Cra.
A kinyújtott leveles tésztát kenjük meg az olvasztott vajjal, és szórjuk meg a cukorral elkevert kakaóval. Szorosan tekerjük fel, majd - a minden vágás előtt olvasztott vajjal megkent - éles késsel ujjnyi vastagságúra vágjuk, és tegyük a sütőpapírral bélelt tepsibe egy fenyőfát formázva, majd kenjük meg a lazán felvert tojássárgájával. Ne tegyük túl szorosra, mert meg fognak dagadni még sülés közben. 10-12 perc alatt készre sülnek.


MEGJEGYZÉS

Azért fontos vágás előtt a kést olvasztott vajjal megkenni, mert így vágáskor nem hullik ki a kakaópor a csigákból.





Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!