A sajtos rúd nagy kedvenc. Ez a versió már többször készült, mert gyors és egyszerű sósság.
HOZZÁVALÓK
25 deka tk liszt
15 deka vaj
20 deka túró (vagy faisselle)
1 ek só
1 tojás
10 deka reszelt (ementali) sajt
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt 220 C fokra előmelegítjük.
A túrót (faissele-t) villával áttörjük, majd hozzáadjuk a vajat, a lisztet, a sót, és a tojás sárgáját. Alaposan összegyúrjuk, majd sütőpapírra tesszük és kb 3mm vastagra kinyújtjuk. A tetejét megkenjük a tojás fehérjével, majd megszórjuk a reszelt sajttal. Egy késsel/derelyevágóval/pizzavágóval kb 1 centi széles, és 8-10 centi hosszú csíkokat vágunk belőle.
A forró sütőben aranybarnára sütjük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni. Mikor már csak langyos, a vágások mentén rudakra tördeljük.
1 megjegyzés:
Nagyon guszta! Nagyon jók ezek a fajta sós sütemények amiben túró is van, jó puhák!
Megjegyzés küldése