GYORS TÚRÓS ROPOGÓS

A sajtos rúd nagy kedvenc. Ez a versió már többször készült, mert gyors és egyszerű sósság.



HOZZÁVALÓK

25 deka tk liszt
15 deka vaj
20 deka túró (vagy faisselle)
1 ek só
1 tojás
10 deka reszelt (ementali) sajt

ELKÉSZÍTÉS

A sütőt 220 C fokra előmelegítjük.
A túrót (faissele-t) villával áttörjük, majd hozzáadjuk a vajat, a lisztet, a sót, és a tojás sárgáját. Alaposan összegyúrjuk, majd sütőpapírra tesszük és kb 3mm vastagra kinyújtjuk. A tetejét megkenjük a tojás fehérjével, majd megszórjuk a reszelt sajttal. Egy késsel/derelyevágóval/pizzavágóval kb 1 centi széles, és 8-10 centi hosszú csíkokat vágunk belőle. 
A forró sütőben aranybarnára sütjük, majd  a tepsiben hagyjuk kihűlni. Mikor már csak langyos, a vágások mentén rudakra tördeljük.

1 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta! Nagyon jók ezek a fajta sós sütemények amiben túró is van, jó puhák!

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!