ESTERHÁZY KOSÁRKÁK

Még egy SparChef-re készült recept. Itt is a KÖTELEZŐ HOZZÁVALÓK: a sajt, sonka, margarin, fekete bors, tojás. A PLUSZBAN HOZZÁADOTT: semmi.
Amennyiben tetszik, itt tudsz szavazni: >> Tovább a szavazáshoz

Előételként, hidegtál kiegészítőjeként, vagy akár magában vendégváróként is megállja a helyét. Tökéletes kiegészítője az ugyanebből az alapanyagokból készült ESTERHÁZY TÖLTÖTT TOJÁSNAK ÉS SAJTTEKERCSNEK
Elkészítése roppant gyors és egyszerű. Amennyiben szilikon formát használunk, a margarin - amit a forma kikenéséhez használunk - el is hagyható -!


A hirtelen beesett vendégeknek is fél órán belül kínálhatjuk! 
A következő mennyiség 12 db 5 cm átmérőjű kis kosárkához elegendő mennyiség.



HOZZÁVALÓK 

4 deka Esterházy sonka
10 deka edami sajt
1 egész tojás
2-3 csavarásnyi fekete bors
margarin a forma kikenéséhez

ELKÉSZÍTÉS

A sütőt légkeveréses fokozaton kapcsoljuk be 220 C fokra.
A sonkát daráljuk le, vagy egy késes mixerbe daráljuk apróra! Adjuk hozzá a lereszelt sajtot, egy egész tojást, majd csavarjunk rá 2-3 adag fekete borsot, és keverjük össze.
Egy kis muffin sütő (kb 5 cm átmérőjű kosárkákhoz való) mélyedéseit kenjük ki margarinnal, majd kanalazzuk bele kissé lenyomkodva a sajtos masszát.
15 perc alatt süssük készre.

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!