Céleri Rémoulade - Zellersaláta

A franciák egyik kedvelt salátája ez a zellersaláta. A hűtőpultokban többféle kiszerelésben is megtalálható, csak úgy mint a sárgarépa saláta.
Könnyű, gyorsan elkészíthető, tökéletes kísérője lehet a különböző sült husoknak, de magában is egy nagyon finom, ízletes saláta.
A húsvéti sonkához is tökéletesen passzol, de ebben az esetben egy kevés tormát reszelhetünk a majonéz mellé!



HOZZÁVALÓK

1 db (kisebb) zeller

100 ml majonéz
50 ml creme fraiche

1 tk dijoni mustár
1 tk citromlé

1 csipet só, bors




ELKÉSZÍTÉSE

A zellert tisztísuk meg, majd reszeljük le.
Egy tálba keverjük össze alaposan a majonézt, a mustárt, a citromlevet és a creme fraiche-t.
Sózzuk, borsozzuk, majd a szószt keverjük össze a reszelt zellerrel, és tegyük hűtőbe tálalásig.

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!