A franciák egyik kedvelt salátája ez a zellersaláta. A hűtőpultokban többféle kiszerelésben is megtalálható, csak úgy mint a sárgarépa saláta.
Könnyű, gyorsan elkészíthető, tökéletes kísérője lehet a különböző sült husoknak, de magában is egy nagyon finom, ízletes saláta.
A húsvéti sonkához is tökéletesen passzol, de ebben az esetben egy kevés tormát reszelhetünk a majonéz mellé!
HOZZÁVALÓK
1 db (kisebb) zeller
100 ml majonéz
50 ml creme fraiche
1 tk dijoni mustár
1 tk citromlé
1 csipet só, bors
ELKÉSZÍTÉSE
Egy tálba keverjük össze alaposan a majonézt, a mustárt, a citromlevet és a creme fraiche-t.
Sózzuk, borsozzuk, majd a szószt keverjük össze a reszelt zellerrel, és tegyük hűtőbe tálalásig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése