ZABKORPÁS-TK LISZTES MUFFIN NYÍRFACUKORRAL



Végre péntek, és ha péntek, akkor ÉDES PÉNTEK! Kicsit elmaradt az utóbbi pár hétben ez a remek hagyományunk, de ezennel újrakezdjük!
Hogy hétvégére se maradjunk édesség nélkül, és még kihasználhassuk a vénasszonyok nyarát - ne kelljen egész nap a konyhában bíbelődni - készítsünk könnyen, gyorsan egyszerűen elkészíthető muffinokat zabkorpával és teljes kiőrlésű liszttel, és ízesítsük nyírfacukorral. Azt nem mondom, hogy fogyni fogunk tőle, de azért ez a pár mennyei kis muffin nem fogja hirtelen megdobni a súlyunkat.





HOZZÁVALÓK

10 deka sós vaj
14 deka teljes kiőrlésű liszt
10 deka zabkorpa
2 deci tej
6 deka nyírfacukor
1 tk vaníliaaroma
2 kk sütőpor
1 kk szódabikarbóna
1 kk őrölt fahéj
0,5 kk frissen reszelt szerecsendió
2 db érett, puha banán
1 db tojás
18 db csokoládékocka vagy aszalt gyümölcs


ELKÉSZÍTÉS

Melegítsük elő a sütőt 175°Cra.

A vajat olvasszuk meg, majd tegyük félre, hogy kihűljön. 
A teljes kiőrlésű lisztet keverjük el a zabkorpával, a sütőporral a szódabikarbónával, és a fűszerekkel (az őrölt fahéjjal és a frissen reszelt szerecsendióval).
A kihűlt vajhoz adjuk hozzá a tojást, a nyírfacukrot és a vaníliaaromát, majd (mixerrel) alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá a villával átnyomott banánt, majd folyamatos keverés mellett 2-3 adagban szórjuk hozzá a teljes kiőrlésű lisztes-zabkorpás keveréket. Addig keverjük, amíg könnyű, habos masszát nem kapunk!
Egy szilikonforma mélyedéseibe kanalazunk kb 2 evőkanálnyi mennyiséget, majd a közepébe nyomunk egy csokoládékockát, és az előmelegített sütőben 20-22 perc alatt készre sütjük!

Mennyiség:
18 db normál méretű muffin
vagy:
36 db kisebb méretű muffin

1 megjegyzés:

marisz57 írta...

Hát zabkorpával még nem sütöttem, meg sós vajam sincs. De azért várólistára kerül.
Érdekesnek tartom, ki fogom próbálni.

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!