KAGYLÓS CSOMAG

Megkezdtük az év utolsó hat hetét. Ez kicsit vegyes érzéseket kelt bennem, mert bár jó dolgok jönnek úgymint karácsonyi és adventi finomságok, no meg az osztriga, a francia kagylóktól sajnos el kell búcsúznunk lassan. No de azért egy finom kagylós csomaggal még átmelegíthetjük magunkat ebben a hűvös őszi időben.   



HOZZÁVALÓK

0,5 kiló fekete kagyló
2-3 szem koktélparadicsom
1 ek provence-i fűszerkeverék
2 deka vaj
0,5 zöldség alaplé

ELKÉSZÍTÉS

A sütőt melegítsük elő 200 C fokra.
A kagylókat tisztítsuk meg.
Egy kb 30 cm hosszú alufóliát tépjünk le, majd rakjuk rá a kagylót (mindet).
Locsoljuk le az alaplével, adjuk hozzá a vajat, a félbevágott paradicsomokat, majd szórjuk meg a fűszerrel.
Csomagoljuk be batyunak, és 5-8 perc alatt süssük készre. 
Sülés közben a kagylók kinyílnak, így az alufólia meg fog emelkedni. 
Amikor kivesszük a sütőből szurkáljuk meg a tetejét egy pár helyen (hogy ki tudjon jönni a gőz). 

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!