BUDIN NOIR MELEG CÉKLÁS-KÁPOSZTASALÁTÁVAL

A hurka valljuk be nem épp a legkönnyebb ételek kategóriájába tartozik. Főleg, ha még ezt egy jó adag kenyérrel is megfejeljük.
Nálunk Franciaországban is van egy véres hurkának megfelelő finomság, a budin noir. Több fajtája is létezik, de szerintem a legfinomabb a sötétbordó, majdnem fekete hurka - innen a noir elnevezés, ami franciául feketét jelent. 

A budin magában is egy laktató fogás, így a hozzá járó kenyeret cseréljük le egy finom, meleg céklás - káposztasalátára, és máris nem olyan borzasztó a kalóriabevitel.

Én actifryben készítettem el, amíg a felső tálcán sültek a kolbászkák, alul egy finom saláta készült el benne. 


HOZZÁVALÓK

budin noir

1 közepes fej főtt cékla
100 gramm savanyú káposzta
0,5 kk kapor
frissen őrölt tarka bors
0,5 kk mustármag
0,5 kk köménymag
szárított koriander

ELKÉSZÍTÉS

A megfőtt és megtisztított céklát kockázzuk fel, és tegyük az actifry alsó edényébe. Öntsünk hozzá kb fél deci vizet, majd adjuk hozzá a megmosott káposztát, a kaprot, frissen őrölt tarka borsot, a mustár- és köménymagot.  
Tegyük rá a felső tálvára rakott budineket, és állítsuk be 2in1 programon 10 percre.

Szárított korianderrel megszórva azonnal tálaljuk! 



Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!