SÜLT SONKATEKERCS

Ezek a gyors, natúr zöld fűszeres krémsajttal töltött sült sonkatekercsek egy könnyű vacsoraként, vagy akár egy baba/gyerekmenüként is megállják a helyüket. Elkészítése nagyon egyszerű, a kezdők is bátran nekiállhatnak.
A megfelelő szabályok betartása mellet a glutén-, liszt-, tojás-, cukormentes diétákba is beilleszthető.
Ha nem ActiFryben sütjük, elkészíthetjük pár fújásnyi olívaolajjal-permettel befújt sütőlapon vagy sütőtálban is.



HOZZÁVALÓK (1 főre - 2 tekercshez)

2 szelet pulykasonka
2 ek natur krémsajt
1 ek creme fraiche v. tejföl
1 kk szárított bazsalikom
1 késhegynyi őrölt fehér bors
2 karika kaliforniai paprika

2 közepes sárgarépa
1 csipet himalayai só
olívaolaj-permet

ELKÉSZÍTÉS

A sárgarépát tisztítsuk meg, karikázzuk fel, tegyük az actifry alsó edényébe (a keverőlapát is maradjon), hintsük meg egy csipet sóval, és spricceljük meg 3-4 fújásnyi olívaolaj-permettel.



Állítsuk be szárnyas programon 18 percre, az utolsó 6 percre pedig tegyük rá a felső tálcára helyezett sonkatekercseket.



Amíg sülnek a répakarikák készítsük el a sonkatekercseket:
Egy kis tálkában keverjük össze a krémsajtot a tejföllel, a szárított bazsalikomot, és az őrölt fehér borsot.
A sonkaszeleteket kenjük meg ezzel a krémmel, tegyük rá a feldarabolt paprikakarikákat, és tekerjük fel. 



Tűzzük meg hústűvel vagy fogpiszkálóval, majd tegyük az actifry felső tálcájára.




Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!