PÁROLT ZÖLDSÉGSALÁTA

A hagyományos krumpli és rizs köretek helyett néha készítsünk inkább friss zöldségekből készültet, például zöldborsóból, zöldbabból és brokkoliból 10 perc alatt. Akár magában, akár frissensültek mellé kitűnő választás!

A liszt-, glutén-, tojás-, tejmentes, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
 

HOZZÁVALÓK

1 marék saláta
50 gramm zöldborsó
50 gramm zöldbab
50 gramm brokkoli
1 tk almaecet
1 ek olívaolaj
1/2 kk őrölt koriandermag
frissen őrölt tarka bors
tengeri só
1 késhegynyi őrölt szerecsendió



ELKÉSZÍTÉS

A zöldségeket tisztítsuk meg, és pároljuk meg kb 10 perc alatt.
Ezalatt egy kisebb salátástálba villával keverjük össze - addig verjük, amíg össze nem áll - az öntetet, majd ízesítsük a fűszerekkel.
Tálalás előtt öntsük a megpárolt zöldségekre. 


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!