KÓKUSZOS HABCSÓK - Meringues au sucre de coco (GLUTÉNMENTES)

Ha kedvezni akarok a gyerekeknek tudom, hogy a meringue tuti biztos befutó. Másik nagy kedvencük a kókusz. Lehet süteményben, főzelékben... Most egy kicsit ötvözve a kettőt kókuszos habcsókot készítettem Nekik kókuszvirágcukorral édesítve.

Kókuszvirág cukorral édesített, a glutén-, liszt-, tejmentes diétákban fogyasztható.



HOZZÁVALÓK 

4 db tojásfehérje
60 gramm kókuszvirágcukor
3 ek kókuszreszelék
1/2 kk limelé


ELKÉSZÍTÉS


Verjük fel a tojásfehérjéket kemény habbá a kókuszvirág cukor, a limelé és a kókuszreszelék folyamatos hozzáadagolása mellett.
Egy spatula segítségével tegyük egy habzsákba, majd nyomjuk a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
120 °C-ra előmelegített sütőben kb egy óra alatt szárítsuk ki a habcsókokat.
Sütőpapíron hagyjuk kihűlni, utána könnyen leszedhető róla!



Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!