SÜTŐPOROS POGÁCSA TÚRÓVAL

A pogácsák az esetek nagy többségében élesztővel készülnek. Milyen finom is amikor a pihe-puha omlós, foszlós pogácsákat eszegetjük. Csak egy "baja" van. Az idő. A kelesztés ugyanis elég sok időbe telik. De van egy másik lehetőség is. Mégpedig a sütőporos verzió. A tészta nagyon gyorsan elkészíthető, és azonnal süthető is. Egy nagyon jó program lehet gyerekekkel együtt készíteni, hiszen nincs párja annak amikor a közösen elkészített finomságokat együtt falatozzuk!





HOZZÁVALÓK


8 deka vaj
20 deka túró
10 deka natur joghurt
2 tojás (+1 a tetejére)
6 deka zabkorpa
40 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 kk sütőpor (liszthez keverve)
só,

reszelt sajt, tojás


ELKÉSZÍTÉS

A tojást, a sót és a túrót keverjük össze. Adjuk hozzá a natur joghurt, és a sütőporral elkevert lisztet és zabkorpát. Kézzel jól gyúrjuk össze 
Nyújtsuk ki a tésztát, kenjük meg egy felvert tojással, és szórjuk meg reszelt sajttal. Tegyük szilikon sütőlapra (vagy sütőpapírral bélelt tepsire) úgy, hogy hagyjunk köztük helyet, mert a sütőportól „megnőnek”. 
Előmelegített sütőben 180°Con kb 15-18 perc alatt süssük készre.


TOVÁBBI POGÁCSÁK
KRUMPLI(PÜRÉS) POGÁCSA
GYORS POGÁCSA
EGYSZERŰ HAJTOGATOTT VAJAS POGÁCSA
SAJTOS POGÁCSA

2 megjegyzés:

Mademoiselle írta...

Szia!
Aziránt érdeklődnék, hogy te magad készíted-e a túrót, vagy sikerült valahonnan szerezned?
Nekem a túró hiányzik a legjobban otthonról, de még semmilyen tejterméket nem találtam itt, ami megközelítené ízben és állagban, úgyhogy magam szoktam kotyvasztani, de ha neked esetleg van tipped, azért nagyon hálás lennék :-)

ChezSandra írta...

Szia!
Ha tudok csinálok túrót, de sajnos nagyon nehéz tejhez jutni.
Nem próbáltad a "faisselle"-t?
Én azt szoktam túró helyett használni. Vannak kimondottan erre használt textilpelenkáim, abba csomagolom mindig át.
A végén villával szépen át lehet törni. Nem teljesen olyan mint az "igazi", de jól helyettesíthető vele.

üdv S.

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!