MEGGYES MANDULÁS ALMATORTA



Hozzávalók:
1 csomag vajas tészta
3-4 szép érett alma
10-15 deka szeletelt mandula
8-10 deka barna cukor
egy kisebb üveg meggybefőtt (lecsepegtetve és kinyomva)
1 evőkanál vanília aroma
1 teáskanál fahéj
vaj a tortaforma kikenéséhez



Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 200 fokra.
Az almákat meghámozom, és a nagy lyukú reszelőn lereszelem. Egy edénybe teszem a lereszelt almát és megdinsztelem. Hozzáadom a barna cukrot, a fahéjat, meggybefőttet és a vanília aromát. Amikor már elvesztette az alma a savasságát félrehúzom, és kicsit hagyom kihűlni (épp csak annyira, hogy kézbe lehessen venni és ki lehessen nyomni a levét).
A kinyomkodott gyümölcsökhöz keverem a mandula szeleteket.
Egy fodros tortaformát kikenek vajjal, majd belenyomkodom a vajas tésztát. Rákanalazom az almás tölteléket, elegyengetem, majd a kilógó tésztát egy kicsit megfodrozva ráhajtogatom a tetejére.

200 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt készre sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!