MEGGYES MANDULÁS ALMATORTA




HOZZÁVALÓK


1 csomag vajas tészta
3-4 szép érett alma
10-15 deka szeletelt mandula
8-10 deka barna cukor
egy kisebb üveg meggybefőtt (lecsepegtetve és kinyomva)
1 evőkanál vaníliaaroma
1 teáskanál fahéj
vaj a tortaforma kikenéséhez


ELKÉSZÍTÉS


A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
Az almákat hámozzuk meg, és a (nagy lyukú reszelőn) reszeljük le. Tegyük egy edénybe a lereszelt almát és dinszteljük meg. 
Adjuk hozzá a barna cukrot, a fahéjat, a meggybefőttet és a vaníliaaromát. Amikor már elvesztette az alma a savasságát húzzuk félre, és kicsit hagyjuk kihűlni (épp csak annyira, hogy kézbe lehessen venni és ki lehessen nyomni a levét).
Keverjük a kinyomkodott gyümölcsökhöz a mandula szeleteket, majd egy vajjal kikent tortaformába nyomkodjuk bele a vajas tésztát. Kanalazzuk rá az almás tölteléket, egyengessük el végezetül a kilógó tésztát egy kicsit megfodrozva hajtogassuk rá a tetejére.

200 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt süssük készre.

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!