LENCSEKRÉMLEVES

A lencse bár nem a hírhedt puffasztó "k" betűsök (karfiol, kelbimbó, káposzta, stb...) közé tartozik, mégis sokan tartanak tőle puffasztó hatása miatt. Ezen sokat segíthetünk azzal, hogy elkészítés után botmixerrel ha szétpürésítjük, így könnyebben emészthetővé válik.

A tojás-, glutén-, lisztmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!





HOZZÁVALÓK

20-25 dkg lencse
1 fél póréhagyma
olívaolaj
2-3 db sárgarépa
1 babérlevél
1 tk curry por
1 evőkanál pirospaprika
1,5 liter víz
só, bors, fokhagyma granulátum
egy kisebb doboz joghurt


ELKÉSZÍTÉS

A lencsét mossuk meg, öntsük fel forró vízzel, fedjük le és tegyük félre 2-2,5 órára.
A póréhagymát vágjuk fel vékony karikákra, és két-három evőkanálnyi olívaolajon pároljuk meg. Szórjuk meg a pirospaprikával, a curry porral, sózzuk, borsozzuk, majd csavarjunk hozzá egy kevés fokhagyma-granulátumot. Adjuk hozzá a lencsét, a felkarikázott sárgarépát és a babérlevelet. Öntsük fel kb két liter vízzel, forraljuk fel, majd közepes lángon tetővel lefedve főzzük puhára a lencsét.
Ha megpuhultak a szemek, vegyük ki belőle a babérlevelet, és botmixerrel pürésítsük össze. Keverjünk hozzá egy kisebb doboz natúr joghurtot, majd ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk.


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!