SÓÁGYON SÜLT CSIRKE

Megmondom őszintén, régóta foglalkoztat ez a sóban vagy sóágyon sült csirke dolog.

Egyrészt mert több helyről hallottam már az ámuldozást, hogy az milyen fantasztikusan finom dolog. Többek között Anyukámtól, akinek amikor említettem mondta, hogy már nagyon régen nem csinált, de régebben igen, és hogy nagyon szerették. Mondjuk jó régen lehetett, mert Én még nem ettem, és nem vagyok egy mai csirke ;). Nah jó, idős sem...

Másrészt mert kíváncsi vagyok, hogy ilyen iszonyat mennyiségű só (egy évben nem használok összesen el ennyit ...) miatt nem lesz-e túl sós, másrészt, hogy tényleg olyan lesz mintha grillcsirkét falatoznánk?

Mindenesetre már anyagilag is elgondolkodtató:
A kész grillcsirke ahova általában járok (Intermarche) 7,90 € és 11,90 € (utóbbi ár a szabadon tartottra vonatkozik).
A csirke pedig a hűtőpultból kivéve (mai ár) 3,90 €. Hozzá egy kiló nagy szemű só 0,35 €. Kell még hozzá egy kis rozmaringág, az van kint a fűszerkertben... És ennyi. Jah, meg ugye a sütőhöz az áram. És az idő..... 

És hogy milyen?


Közepes hőmérsékleten kb másfél órát sütve:


Nálunk visszatérő recept lesz az biztos.

3 megjegyzés:

Éva írta...

Érdekes én is már sokszor hallottam, de kipróbálásig még nem jutottam el. Nagyon guszta amit csináltál és ha ismételni fogod akkor gondolom finom lett!

Kósa Márta írta...

Szép a só!

ChezSandra írta...

Éva, próbáld ki, mert megéri. De tényleg az a lényeg, hogy még véletlenül sem szabad sózni.

Legközelebb úgy fogom kipróbálni, hogy zöldséget vagy gyümölcsöt teszek a hasába, és kívülről kissé meg fogom borsozni. Szerintem az is szuper lesz!

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!