HALAS QUICHE ZÖLDBORSÓVAL ÉS RÉPÁVAL

Egy újabb kis quiche,és szintén anti konyhatündér versióban készült. Csak jelen esetben nem sonkával, hanem baby répával és zöldborsóval és még egy kis tengeri fehér húsú hallal készült. No meg sok-sok finom petrezselyemmel és snidlinggel. Kicsit olyan, mintha finomfőzeléket sütnénk meg tarte-nak. Vagyis még jobb is.



HOZZÁVALÓK

2 közepes fehér húsú tengeri hal
10-15 deka zöldborsó - baby répa vegyesen
2,5 deci tejszín
2 tojás
10 deka reszelt ementali
só, bors, 
1 kk őrölt szerecsendió
egy marék snidling
egy marék petrezselyem 


ELKÉSZÍTÉS

  1. A sütőt melegítsük elő a legmagasabb hőmérsékletre (Én pizza fokozatot választottam, mert az hasonlít legjobban a kemencéhez)
  2. Egy sütő formát vajazzunk ki, majd a tésztát nyomkodjuk bele. Szurkáljuk meg villával több helyen, majd takarjuk le egy sütőpapírral, és tegyünk rá valami nehezéket. 8-10 percre tegyük be a sütőbe.
  3. Ezalatt elkészítjük a tölteléket: egy tálba öntsünk 2,5 deci tejszínt, üssünk hozzá 2 tojást, adjuk hozzá a friss petrezselymet és az apróra vágott snidlinget, borsozzuk meg és egy kávéskanálnyi őrölt szerecsendiót is adjunk hozzá. Belekeverünk kb 10 deka reszelt sajtot, és félretesszük.
  4. A sütőből kivett tésztáról vegyük le a súlyt, és 180 C fokra csökkentett sütőben még rakjuk vissza kb 5 percre.
  5. A tengeri halakat feldaraboljuk , és a tésztára pakoljuk a zöldborsóval és a baby répával egyetemben. A masszát is a tésztára kanalazzuk, és elegyengetjük rajta
  6. 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. (akkor jó, ha a beleszúrt tű/villa/kés tisztán jön ki belőle!)
Langyosan vagy akár hidegen is tálalható!

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!