PIKÁNS TONHALAS-BROKKOLIS GNOCCHI

Gondolom másnál is ismerős helyzet, hogy a gyermek(ek) eljut(nak) arra a szintre, amikor - szinte kizárólag csak - a tészta esik jól tésztával. De a zöldségeket és egy kis halat azért jó mellé társítani. Mivel a következő recept alapjáraton nem tartalmaz tejet és tojást, 
a tetejére reszelt parmesan elhagyásával tejallergiások is fogyaszthatják. Ha gnocchi helyett tojás nélküli tésztát csinálunk, a tojásallergiások is ehetik. 

A következő recept a Bonduelle receptpályázatára készült.



HOZZÁVALÓK

120 gr brokkoli
100 gr paradicsom
kb fél póréhagyma
10-12 cukor nélküli csemegeuborka (6-9 cm)
1 olívaolajos tonhalkonzerv
2 ek szárított bazsalikom
1 ek mustár
2 ek olívaolaj
1 csapott marék petrezselyem
só, bors
parmezán
300 gr gnocchi


ELKÉSZÍTÉS


Lobogó sós vízben pár perc alatt főzzük meg a gnocchikat. (Tényleg pár perc, ha feljöttek a víz színére, már jók is.)
A brokkolit szedjük rózsáira, majd enyhén sós vízben főzzük meg. Ha kész szűrjük le, és tegyük hideg vízbe további felhasználásig.
Egy magasabb falú serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd rakjuk rá a felkarikázott póréhagymát és a felszeletelt paradicsomot. Sűrű kevergetés mellett fonnyasszuk meg, majd a tészta főzővizéből adjunk hozzá kb fél merőkanálnyit. 
Sózzuk, borsozzuk meg, majd szórjuk meg a bazsalikommal. Keverjük hozzá a mustárt és a vékony karikákra vágott uborkát. Adjuk hozzá a villával áttört tonhalat, végül óvatosan keverjük bele a brokkolirózsákat és a gnocchikat.
Apróra vágott petrezselyemmel, és parmezannal megszórva tálalhatjuk is.   

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!